Costel Romanescu
primarul comunei Păltiniș

Cuvântul primarului

În calitate de primar al Comunei Păltiniș, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim că pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi, în acelaşi timp, să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Proiecte de investiții

  • Apă-canal
  • Drumuri betonate şi asfaltate
  • Sală de sport comunală
  • Centru medico-social
  • Construcţie podeţe
  • Iluminat public
  • Reabilitare şcoală Păltiniş

Aparatul administrativ

Primar Costel Romanescu

Viceprimar Drob Cosmin Ioan

Secretar General Vatamanu Florentina

Statistici

Suprafață 7507 ha

Populație 5517

Locuințe 1836

Informații locale

Avizier electronic

Număr

Dată

Titlu

Vezi toate ...

Administrativ

Documente recente

Număr

Dată

Titlu

Vezi toate ...

Informații locale

Obiective turistice

Obiective turistice

Casa memorială a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

Casa natală a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, numit și „Hozevitul”, după locul petrecerii sale în sfinte nevoințe, se află în localitatea Horodiștea, comuna Păltiniș, pe Drumul Național 29A, în județul Botoșani, la o distanță de numai 15 kilometri de Rădăuți Prut, pe drumul spre Dorohoi. Casa sfântului este astăzi casă memorială și muzeu.

„Întru Tine Părinte, cu osârdie s-a mântuit Cel după Chip, căci lăsând lumea și patria Ta, ai luat Crucea lui Hristos și în Valea Iordanului Te-ai așezat, spre nevoință. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură Prea Cuvioase Părinte Ioane, Duhul Tău. Roagă-te Lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele noastre!”

Obiective turistice

Lunca Prutului

Lunca Prutului oferă călătorului, peisaje uimitoare, o natură sălbatică, aproape neatinsă de mâna omului. În Horodiştea comunităţile umane locuiesc de aproape 4.000 de ani. Întotdeauna au trăit aici greu, din ceea ce le-a oferit natura.

Cu toate acestea Lunca Prutului reprezintă una dintre cele mai bogate zone din ţară, din perspectiva analizei elementelor de biodiversitate. Pe teritoriul judeţului Botoşani, în Lunca Prutului şi în zona limitrofă, sunt constituite trei rezervaţii naturale de interes naţional şi două arii naturale protejate de interes european.

Comuna Păltiniș

Galerie foto

Comuna Păltiniș

Informații utile

Informații utile

Prognoza Meteo

Ora locală

10:16 pm

Informații utile

Localizare

Comuna Păltiniș este amplasată în nordul județului Botoșani, limitrofă frontierei pe râul Prut cu Ucraina și Republica Moldova și este străbătută de D.N. 29 A Botoșani – Dorohoi – Darabani – Rădăuți Prut.

Satul Păltiniș este atestat documentar pentru prima dată din timpul celei de-a 3-a domnii a lui Petru Schiopu din August 1558 – Ianuarie 1589 și cea de-a doua domnie a lui leremia Movila de la 10 Octombrie 1603.

Ultima actualizare: 10:36 | 26.09.2024

Sari la conținut